Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

fryganiotis_logo_new
IMG_2618IMG_2633

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ – Γυμνάσιο – Λύκειο

Προστέθηκε από admin

0 αξιολογήσεις

  • Πεύκα 570 10, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Θεσσαλονίκη
  • Τηλέφωνο: 2310 673565 - 2310 692940
  • Fax: 2310 681001 2310 673928
  • Email: [email protected]


Δεν αναζητούμε το μέλλον… το δημιουργούμε.

Σ’ένα μοντέρνο κτίριο, δεμένο αρμονικά με την καταπράσινη φύση που το περιβάλλει, λειτουργεί το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη.

Επιλεγμένοι δάσκαλοι προωθούν το εκπαιδευτικό έργο με πρότυπα και πρωτότυπα προγράμματα διδασκαλίας και σπουδών, με στόχο όχι μόνο τη μετάδοση γνώσεων, αλλά και την ένταξη των μαθητών από την Α’ Δημοτικού στη σωστή διαδικασία της μάθησης.

Με σύγχρονες παιδαγωγικές θεωρίες και μεθόδους διδακτικής, φιλικές για το νεαρό μαθητή, τον εισάγουμε βήμα βήμα στην πρώτη ανάγνωση, γραφή και αρίθμηση. Παρέχοντας ποιοτική παιδεία και αποβλέποντας στην καλλιέργεια ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με ανεπτυγμένες προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες, διαπλάθουμε τους αυριανούς πολίτες.

Ιστορικό

Τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη με νεανική φρεσκάδα, μακρόχρονη εμπειρία και ωριμότητα, διανύουν την έκτη δεκαετία της ύπαρξής τους διατηρώντας ισχυρή την παρουσία και την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Ο ιδρυτής τους Πέτρος Φρυγανιώτης και η σύζυγός του Χαρίκλεια, δάσκαλοι και οι δυο, γεμάτοι αγωνία και διάθεση, μετουσίωσαν σε πράξη το όνειρό τους για μια καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση.

Το 1953, “έστησαν” το πρώτο σχολείο με το όνομα “Ο Μέγας Αλέξανδρος” (Περιοχή Βαλσαμή – Νεάπολη).

Δεν επαναπαύτηκαν όμως. Πέντε χρόνια αργότερα , το 1958 , μετέφεραν το σχολείο σε μεγαλύτερο οίκημα. Το Νηπιαγωγείο,”Τα Μελισσόπουλα”, και έξι ολοκληρωμένες τάξεις του Δημοτικού, αποτελούσαν πια τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη. (Περιοχή Ρουμανικά-Νεάπολη)

Έχοντας ζωντανό το όραμα για ένα πιο σύγχρονο σχολείο, σχεδίασαν το 1968 την ανέγερση ενός πρότυπου εκπαιδευτηρίου. Μετά από τρία χρόνια, το 1971 , σ’ ένα υγιεινό περιβάλλον 4000 τ.μ. στο καταπράσινο Ρετζίκι, ήταν έτοιμα να φιλοξενήσουν τους μαθητές Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη. Την αγάπη προς το παιδί, τησυνέπεια στο εκπαιδευτικό έργο και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στην Παιδεία -αξίες που τους οδηγούσαν μια ολόκληρη ζωή- άφησαν κληρονομιά και παρακαταθήκη στο γιο τους Αθανάσιο και στη σύζυγό του Ευφημία, εκπαιδευτικούς.

Οι δυο τους συνεχίζουν αδιάλειπτα τον προσανατολισμό που έδωσαν οι ιδρυτές και το 1996 μετέφεραν το Νηπιαγωγείο, ως αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα, σε ένα υπερσύγχρονο ανεξάρτητο κτίριο, δίπλα στο Δημοτικό.

1953 1953
Η διάθεση για προσφορά δε σταματά εκεί και το νέο μεγάλο βήμα πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2001. Το Γυμνάσιο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη,υπερσύγχρονο σε αρχιτεκτονικές αντιλήψεις αλλά και στελεχωμένο με το κατάλληλα επιλεγμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό, λειτουργεί με τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά προγράμματα εκπαίδευσης.

Τέλος, θέλοντας να προσφέρουν την καλύτερη Εκπαιδευτική Εμπειρία, που ν’ ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντα των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου περιεκτικού και εξειδικευμένου προγράμματος, μετέφεραν τοΣεπτέμβριο του 2007 τον Παιδικό Σταθμό σε αυτόνομο, υπερσύγχρονο κτίριο, δίπλα στο Νηπιαγωγείο. Μια αποστολή γεμάτη προκλήσεις, με πρώτο μέλημα να ταιριάζει στα παιδιά του Σήμερα και στον κόσμο του Αύριο.

Φιλοσοφία

Είναι δύσκολο για μας να περιγράψουμε μέσα σε λίγες γραμμές, την πολυσύνθετη προσπάθειά μας, για να καλλιεργήσουμε πνευματικά, μορφωτικά και ηθικά τα παιδιά μας. Οι στόχοι μας υπαγορεύονται από την αγάπη, τον ανθρώπινο χαρακτήρα και την επιστημονική πληρότητα.

Η ελεύθερη σκέψη, η κριτική ικανότητα, το δημιουργικό πνεύμα, ο σεβασμός για το περιβάλλον και τον άνθρωπο αποτελούν κατευθυντήριες έννοιες της σχολικής καθημερινότητας στα Εκπαιδευτήριά μας. Προσφέρουμε στους μαθητές μας υψηλής ποιότητας παιδεία, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Επιδιώκουμε με κάθε τρόπο να αναγνωρίσουμε και να αναδείξουμε τις ιδιαίτερες ικανότητες του κάθε μαθητή. Για μας το παιδί δεν είναι θεατής, αλλά ενεργός συμμέτοχος στην εκπαιδευτική διαδικασία. Προετοιμάζουμε σκεπτόμενους πολίτες που με τις γνώσεις και το ήθος τους θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις των καιρών.

Το φιλικό και ζεστό περιβάλλον των Εκπαιδευτηρίων μας, αποτελεί πάντα σημαντικό παράγοντα στην υλοποίηση των στόχων μας. Με ιδιαίτερη στοργή και ενδιαφέρον σκύβουμε στις ανησυχίες και τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων, οπλίζοντάς τους με δύναμη και αισιοδοξία για τη ζωή.

Πιστεύουμε ότι κάθε μορφωτικό αγαθό μπορεί να βλαστήσει μόνο μέσα από σχέσεις υγιείς και ευτυχισμένες, σχέσεις εμπιστοσύνης που μόνο στο οικογενειακό περιβάλλον που προσφέρουμε μπορούν να καλλιεργηθούν και με την προσωπική μας φροντίδα να καρποφορήσουν.

Με συνέπεια και υπευθυνότητα, μετατρέπουμε την πολυετή εμπειρία μας σε πολύτιμο υλικό για την πραγματοποίηση των οραμάτων μας.

“Αυτό αποτελεί για μας μια πρόκληση και για σας μια πρόσκληση”

Γυμνάσιο

Τα Εκπαιδευτήτια Φρυγανιώτη με την πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της παιδείας, διεύρυναν τις υπηρεσίες τους και την προσφορά τους στη μαθητική κοινότητα της πόλης μας.

Με τη δυναμική τους πορεία, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, που ήδη διανύουν την έκτη δεκαετία της λειτουργίας τους, επέβαλλαν την ίδρυση υπερσύγχρονων εκπαιδευτηρίων και για το Γυμνάσιο – Λύκειο, με αποκλειστικό στόχο να επεκτείνουν την προσφορά τους στην εκπαίδευση και να διατηρήσουν την ισχυρή παρουσία τους στο χώρο της Παιδείας.

Με γνώμονα τις επιτακτικές ανάγκες της σύγχρονης τεχνολογικής κοινωνίας, την αγάπη προς το παιδί, την συνέπεια στο εκπαιδευτικό έργο και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στην Παιδεία, συνεχίζουμε την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει.

Καθιερωμένοι πλέον στη συνείδηση παιδιών και γονέων, αναλαμβάνουμε ρόλο πρωταγωνιστικό και πρωτοποριακό, εισάγουμε καινοτομίες και εφαρμόζουμε τολμηρά σχέδια.

Δημιουργούμε τις ευκαιρίες για την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση του κάθε παιδιού, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και στην κλίση του.

Σ’ ένα ιδανικό περιβάλλον, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., συμπεριλαμβάνονται γήπεδα και αυλές 7.000 τ.μ., θέατρο επαγγελματικών προδιαγραφών 500 θεατών, χώροι ειδικών εκδηλώσεων, αμφιθέατρο φυσικής – βιολογίας 200 θέσεων, καθώς και 1.300 τ.μ. κλειστά γυμναστήρια διαφόρων αθλημάτων.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Σχολείου αποσκοπεί στο να ανταποκριθούν οι μαθητές στις σύγχρονες απαιτήσεις του, με τελικό στόχο να διασφαλίσει την είσοδο τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Οι δεκαοχτώ (18) αίθουσες διδασκαλίας, που είναι σχεδιασμένες με πρωτότυπη αρχιτεκτονική μέθοδο, διευκολύνουν μαθητές και καθηγητές στην επίτευξη υψηλού εκπαιδευτικού έργου.

Στο πλαίσιο μιας πιο ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία έξι δεκαετιών εκδίδουμε και παρέχουμε δωρεάν στους μαθητές μας ολοκληρωμένα σχολικά βοηθήματα με υλικό, που συμβάλλει στην πληρέστερη εμπέδωση των γνωστικών αντικειμένων.

Συγγραφείς των βοηθημάτων αυτών είναι οι αυστηρά επιλεγμένοι καθηγητές μας που προωθούν το εκπαιδευτικό έργο με πρότυπα προγράμματα διδασκαλίας και σύγχρονες μεθόδους διδακτικής. Αποκλειστικός στόχος τους είναι η προετοιμασία των μαθητών μας τόσο στο γνωστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων οι άριστοι καθηγητές μας βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους γονείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά με τις τακτικές συναντήσεις για την πρόοδο των παιδιών. Με καθημερινή έγγραφη ενημέρωση για την πορεία των μαθημάτων επιτυγχάνουμε την πληρέστερη ενημέρωσή τους.

Στις ειδικές αίθουσες μουσικής, που υποστηρίζονται από συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, καλλιεργείται η μουσική παιδεία και ενθαρρύνεται η πιθανή κλίση των μαθητών, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθησία, την κατανόηση και την απόλαυση της μουσικής και των ήχων.

Στα εργαστήρια πληροφορικής, με συνεχή ανανέωση σε εκπαιδευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, οι μαθητές λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να ανταποκριθούν με ευκολία στις απαιτήσεις της τεχνοκρατούμενης εποχής μας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας και δεξιοτήτων χειρισμού, χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων και εφαρμογές πολυμέσων προσαρμοσμένων στην ύλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων κάθε σχολικής βαθμίδας.

Στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικών επιστημών, που περιλαμβάνουν και συνεδριακό αμφιθέατρο 200 θέσεων, οι μαθητές ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του σχολικού βιβλίου, και με τη βοήθεια πειραμάτων αντιλμβάνονται ευκολότερα τις λεπτομέριες των μαθημάτων Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας.

Η πλούσια και ενημερωμένη βιβλιοθήκη αποτελεί χώρο μελέτης και περισυλλογής, καθώς και απαραίτητο “εργαλείο” για την εκπόνηση οποιασδήποτε εργασίας αναλαμβάνουν οι μαθητές μας.

Στο χώρο του αθλητισμού η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου παρέχει τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί αρμονικά η ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών. Τα υπαίθρια γήπεδα καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου και πετόσφαιρας, το υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, τα τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι αίθουσες πολλαπλών αθλητικών χρήσεων δίνουν στο παιδί την απαραίτητη δημιουργική διέξοδο και καλύπτουν άριστα τις ανάγκες του για παιχνίδι αλλά και χαλάρωση.

Το επαγγελματικών προδιαγραφών θέατρο 500 θέσεων, με την απαραίτητη οπτικοακουστική υποστήριξη που διαθέτει, αποτελεί το χώρο που προετοιμάζεται η θεατρική ομάδα του σχολείου, γίνονται όλες οι Σχολικές γιορτές, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές προβολές και φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από διάφορους φορείς.

Εκεί οι μαθητές, σε μία δική τους, πλήρως εξοπλισμένη σκηνή, έρχονται σ’ επαφή με την τέχνη του θεάτρου συμμετέχοντας ενεργά σ’ όλες τις διαδικασίες της παράστασης (φωτισμός – ήχος – σκηνικά – κοστούμια – διανομή ρόλων – ηθοποιία – σκηνογραφία – σκηνοθεσία κ.α.) διεγείροντας την φαντασία τους και καλλιεργώντας τις φυσικές, νοητικές και ψυχικές ικανότητές τους.

Εκεί οι μαθητές ανακαλύπτουν τα μυστικά της 7ης τέχνης, προβάλλουν εκπαιδευτικά έργα και “στήνουν” τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους συμμετέχοντας και σε διάφορους διαγωνισμούς κινηματογράφου.

Εκεί τα μέλη της μαθητικής μας κοινότητας υποδέχονται συγγραφείς και ειδικούς επιστήμονες, ηθοποιούς και παραμυθάδες, μουσικούς και ζωγράφους, λογοτέχνες και ποιητές, για να γνωρίσουν, να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποκτήσουν μια ευρύτερη αντίληψη του κόσμου, των ιδεών και του πολιτισμού γενικότερα.

Τα “Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη”, ανταποκρινόμενα στα κελεύσματα της Ενωμένης Ευρώπης, δίνουν ακόμη την ευκαιρία στους μαθητές τους να αποκτήσουν τίτλους σπουδών ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

Οι εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας, οι οργανωμένες επιμορφωτικές επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, μνημεία και η παρακολούθηση επιλεγμένων κινηματογραφικών προβολών, θεατρικών παραστάσεων και συμπληρώνουν το πρόγραμμα του σχολείου και διασφαλίζουν την ολόπλευρη και απρόσκοπτη ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών.

Η προσωπικότητα του μαθητή διαμορφώνεται εδώ στο Γυμνάσιο, μέσα από τη χρήση των πιο σύγχρονων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών μέσων. Έτσι, δημιουργούνται οι ιδανικότερες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία των μαθητών μας στο Λύκειο.

Λύκειο

Τα Εκπαιδευτήτια Φρυγανιώτη με την πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της παιδείας, διεύρυναν τις υπηρεσίες τους και την προσφορά τους στη μαθητική κοινότητα της πόλης μας.

Με τη δυναμική τους πορεία, ο Παιδικός Σταθμός, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, που ήδη διανύουν την έβδομη δεκαετία της λειτουργίας τους, επέβαλλαν την ίδρυση υπερσύγχρονων εκπαιδευτηρίων και για το Γυμνάσιο – Λύκειο, με αποκλειστικό στόχο να επεκτείνουν την προσφορά τους στην εκπαίδευση και να διατηρήσουν την ισχυρή παρουσία τους στο χώρο της Παιδείας.

Με γνώμονα τις επιτακτικές ανάγκες της σύγχρονης τεχνολογικής κοινωνίας, την αγάπη προς το παιδί, την συνέπεια στο εκπαιδευτικό έργο και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον στην Παιδεία, συνεχίζουμε την παράδοση που έχουμε δημιουργήσει.
Καθιερωμένοι πλέον στη συνείδηση παιδιών και γονέων, αναλαμβάνουμε ρόλο πρωταγωνιστικό και πρωτοποριακό, εισάγουμε καινοτομίες και εφαρμόζουμε τολμηρά σχέδια.

Δημιουργούμε τις ευκαιρίες για την επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση του κάθε παιδιού, με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και στην κλίση του.

Σ’ ένα ιδανικό περιβάλλον, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, που καλύπτουν συνολική επιφάνεια 3.500 τ.μ., συμπεριλαμβάνονται γήπεδα και αυλές 7.000 τ.μ., θέατρο επαγγελματικών προδιαγραφών 500 θεατών, χώροι ειδικών εκδηλώσεων, αμφιθέατρο φυσικής – βιολογίας 200 θέσεων, καθώς και 1.300 τ.μ. κλειστά γυμναστήρια διαφόρων αθλημάτων.

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Σχολείου αποσκοπεί στο να ανταποκριθούν οι μαθητές στις σύγχρονες απαιτήσεις του, με τελικό στόχο να διασφαλίσει την είσοδό τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Οι δεκαοχτώ (18) αίθουσες διδασκαλίας, που είναι σχεδιασμένες με πρωτότυπη αρχιτεκτονική μέθοδο, διευκολύνουν μαθητές και καθηγητές στην επίτευξη υψηλού εκπαιδευτικού έργου.

Στα πλαίσια μιας πιο ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και αξιοποιώντας την πολύτιμη εμπειρία έξι δεκαετιών, εκδίδουμε και παρέχουμε δωράν στους μαθητές μας ολοκληρωμένα σχολικά βοηθήματα, με υλικό που συμβάλλει στην πληρέστερη εμπέδωση των γνωστικών αντικειμένων.

Συγγραφείς των βοηθημάτων αυτών είναι οι αυστηρά επιλεγμένοι άριστοι καθηγητές, μας που προωθούν το εκπαιδευτικό έργο με πρότυπα προγράμματα διδασκαλίας και σύγχρονες μεθόδους διδακτικής. Αποκλειστικός στόχος τους είναι η προετοιμασία των μαθητών μας τόσο στο γνωστικό όσο και στον ψυχολογικό τομέα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εξετάσεων πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους γονείς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αναλυτικά με τις τακτικές συναντήσεις για την πρόοδο των παιδιών. Με καθημερινή έγγραφη ενημέρωση για την πορεία των μαθημάτων επιτυγχάνουμε την πληρέστερη ενημέρωσή τους.

Στις ειδικές αίθουσες μουσικής, που υποστηρίζονται από συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, καλλιεργείται η μουσική παιδεία και ενθαρρύνεται η πιθανή κλίση των μαθητών, στοχεύοντας παράλληλα στην ευαισθησία, την κατανόηση και την απόλαυση της μουσικής και των ήχων.

Στα εργαστήρια πληροφορικής, με συνεχή ανανέωση σε εκπαιδευτικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, οι μαθητές λαμβάνουν τις απαραίτητες γνώσεις στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ώστε να ανταποκριθούν με ευκολία στις απαιτήσεις της τεχνοκρατούμενης εποχής μας.

Αυτό επιτυγχάνεται με την απόκτηση πρακτικής εμπειρίας και δεξιοτήτων χειρισμού, χρησιμοποιώντας εκτός των άλλων και εφαρμογές πολυμέσων προσαρμοσμένων στην ύλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κάθε σχολικής βαθμίδας.

Στα πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικών επιστημών, που περιλαμβάνουν και συνεδριακό αμφιθέατρο 200 θέσεων, οι μαθητές ξεφεύγουν από τα στενά πλαίσια του σχολικού βιβλίου, και με τη βοήθεια πειραμάτων αντιλαμβάνονται ευκολότερα τις λεπτομέριες των μαθημάτων Φυσικής – Χημείας – Βιολογίας.

Η πλούσια και ενημερωμένη βιβλιοθήκη αποτελεί χώρο μελέτης και περισυλλογής, καθώς και απαραίτητο “εργαλείο” για την εκπόνηση οποιασδήποτε εργασίας αναλαμβάνουν οι μαθητές μας.

Στο χώρο του αθλητισμού, η υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου παρέχει τη δυνατότητα να καλλιεργηθεί αρμονικά η ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών. Τα υπαίθρια γήπεδα καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου και πετόσφαιρας, το υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο, τα τραπέζια επιτραπέζιας αντισφαίρισης και οι αίθουσες πολλαπλών αθλητικών χρήσεων δίνουν στο παιδί την απαραίτητη δημιουργική διέξοδο και καλύπτουν άριστα τις ανάγκες του για παιχνίδι και χαλάρωση.

Το επαγγελματικών προδιαγραφών θέατρο 500 θέσεων, με την απαραίτητη οπτικοακουστική υποστήριξη που διαθέτει, αποτελεί το χώρο που προετοιμάζεται η θεατρική ομάδα του σχολείου, γίνονται όλες οι Σχολικές γιορτές, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές προβολές και φιλοξενεί πολλές εκδηλώσεις που οργανώνονται από διάφορους φορείς.

Εκεί οι μαθητές, σε μια δική τους, πλήρως εξοπλισμένη σκηνή, έρχονται σ’ επαφή με την τέχνη του θεάτρου συμμετέχοντας ενεργά σ’ όλες τις διαδικασίες της παράστασης (φωτισμός – ήχος – σκηνικά – κοστούμια – διανομή ρόλων – ηθοποιία – σκηνογραφία – σκηνοθεσία κ.α.) διεγείροντας τη φαντασία τους και καλλιεργώντας τις φυσικές, νοητικές και ψυχικές ικανότητές τους.

Εκεί τα παιδιά ανακαλύπτουν τα μυστικά της 7ης τέχνης, προβάλλουν εκπαιδευτικά έργα και “στήνουν” τις δικές τους ταινίες μικρού μήκους συμμετέχοντας και σε διάφορους διαγωνισμούς κινηματογράφου.

Εκεί τα μέλη της μαθητικής μας κοινότητας υποδέχονται συγγραφείς και ειδικούς επιστήμονες, ηθοποιούς και παραμυθάδες, μουσικούς και ζωγράφους, λογοτέχνες και ποιητές, για να γνωρίσουν, να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να αποκτήσουν μια ευρύτερη αντίληψη του κόσμου, των ιδεών και του πολιτισμού γενικότερα.

Τα “Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη”, ανταποκρινόμενα στα κελεύσματα της Ενωμένης Ευρώπης, δίνουν ακόμη την ευκαιρία στους μαθητές τους να αποκτήσουν τίτλους σπουδών ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά).

Οι εκδρομές, εντός και εκτός Ελλάδας, οι οργανωμένες επιμορφωτικές επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης, μνημεία και η παρακολούθηση επιλεγμένων κινηματογραφικών προβολών και θεατρικών παραστάσεων συμπληρώνουν το πρόγραμμα του σχολείου και διασφαλίζουν την ολόπλευρη και απρόσκοπτη ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών.

Η προσωπικότητα του μαθητή, διαμορφώνεται στο Γυμνάσιο, μέσα από τη χρήση των πιο σύγχρονων και αποτελεσματικών εκπαιδευτικών μέσων. Έτσι δημιουργούνται οι ιδανικότερες προϋποθέσεις για την επιτυχημένη πορεία των μαθητών μας στο Λύκειο.

Τέλος, η επιτυχία τους για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευσή τους εξασφαλίζεται εδώ στο Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Φρυγανιώτη που είναι γνωστό για την εκπαιδευτική του πρωτοπορία στα Προγράμματα Σπουδών.

Έτσι δημιουργούμε τις ιδανικότερες προϋποθέσεις που έχουν ως στόχο υψηλά ποσοστά επιτυχίας στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και την απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων για τη σύγχρονη κοινωνική, επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των μαθητών μας.

Photo Gallery

_22
_21
_20
_19
_18
_17
_16
_15
_14
_13
_12
_11
_10
_9
_8
_7
_6
_5
_4
_3
_2
_1

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


FacebookYouTubeTwitter