Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

r2art_logo
100_06361100_06821atsa000021atsa000131

Φροντιστήριο Σχεδίου Ρένα – Ράνια

Προστέθηκε από admin

0 αξιολογήσεις

  • Πτολεμαίων 35, Θεσσαλονίκη 546 30, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Θεσσαλονίκη
  • Τηλέφωνο: 2310285135
  • Email: [email protected]
  • Website: www.r2art.gr

Ακολουθήστε:


Ιστορικό

Το εργαστήριο Λειτουργεί στην Θεσσαλονίκη από το 1998. Στο διάστημα αυτό μέχρι σήμερα προετοιμάζουμε επιτυχώς εκείνους που τους ενδιαφέρει να εισαχθούν στις Σχολές Καλών Τεχνών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στις Σχεδιαστικές Σχολές Αρχιτεκτονικής και τις υπόλοιπες των Τ.Ε.Ι. ( Γραφικών Τεχνών, Διακοσμητών κ.α.) στη προετοιμασία Portfolio (Φακέλου ) για τις Σχολές του Εξωτερικού, καθώς επίσης οποιαδήποτε σχολή η κλάδο που έχει ως βασική προϋπόθεση το σχέδιο.

Αρχικά ιδρύθηκε από την Ρένα Μουστακάτου και την Ράνια Σιαπλαούρα.. Το 2003 έγινε νέα σύσταση εταιρίας, μεταφερθήκαμε σε καινούργιο κτήριο στην Ιουστινιανού 3 σε άριστα εξοπλισμένους χώρους 300 τ.μ. Εμπλουτίστηκε και με καινούρια τμήματα και η φιλοδοξία μας είναι να έχουμε διαρκή επιτυχία και σ’ αυτά τα καινούργια βήματα .

Όλοι οι διδάσκοντες είναι απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής.

Εγκαταστάσεις

Το εργαστήριο μας στεγάζεται Ιουστινιανού 3 στο κέντρο της πόλης (πίσω από το παλιό Δημαρχείο Θεσσαλονίκης ) σε δύο άρτια εξοπλισμένους ορόφους τριακοσίων τετραγωνικών μέτρων.

Στον πρώτο όροφο λειτουργεί το τμήμα Προετοιμασίας για τη Σχολή Καλών Τεχνών ενώ στο δεύτερο όροφο λειτουργεί το τμήμα Προετοιμασίας για της Σχεδιαστικές Σχολές Ελλάδος και Εξωτερικού καθώς και τμήμα των Κόμικς.

Οι χώροι μας είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα για κάθε ειδικότητα μαθημάτων ανάλογα το τμήμα στο οποίο απευθύνονται.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό των εγκαταστάσεών μας

Προετοιμασία για την σχολή Καλών Τεχνών

Το εργαστήρι μας είναι άρτια εξοπλισμένο με μεγάλο αριθμό προτομών και νεκρές φύσεις. Σε άνετους κλιματιζόμενους χώρους διδάσκεται ελεύθερο σχέδιο και χρώμα, ό,τι δηλαδή απαιτείται για την εισαγωγή στην καλών τεχνών.

Επιπλέον στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται σπουδή γυμνών μοντέλων, προβολή διαφανειών, σε συνδυασμό με μαθήματα ιστορίας της τέχνης για την πληρέστερη κατάρτιση των υποψηφίων. Η πολύχρονη πείρα και εμπειρία μας μπορούν να εγγυηθούν την επιτυχία.

Το εργαστήριο λειτουργεί καθημερινά και Σαββατοκύριακα.

Σχέδιο

Οι εισαγωγικές εξετάσεις στη Σχολές Καλών Τεχνών (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) είναι ανεξάρτητες των Πανελλαδικών, διενεργούνται το Σεπτέμβριο και διαρκούν πέντε και τρεις ημέρες αντίστοιχα.

Απαιτείται ελεύθερο σχέδιο (εκμαγείο) και χρώμα (σύνθεση). Επιπλέον οι Σχολές διοργανώνουν κατατακτήριες εξετάσεις τον Δεκέμβριο για τους αποφοίτους των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Κατά τον W. Gropius: “ Η τέχνη δεν διδάσκεται. Το μόνο που μπορεί να διδαχθεί είναι η τεχνική ”. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τέχνη και τεχνική αποτελούν μια αδιαχώριστη ενότητα, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος απόδοσης των μορφών, δεν εφαρμόζουμε έτοιμες λύσεις και στερεότυπα.
Κάθε σχέδιο πρέπει να εξελίσσεται αβίαστα, ο προσωπικός τρόπος έκφρασης και η αίσθηση, διαμορφώνονται σιγά – σιγά στο ελεύθερο σχέδιο.

Βασικός στόχος του εργαστηρίου μας είναι η άριστη προετοιμασία των υποψηφίων για την σίγουρη επιτυχία τους στις εξετάσεις.

Σ’ αυτό συντελούν η συνεχής παρακολούθηση των μαθητών μας από τους δασκάλους ( οι οποίοι είναι όλοι απόφοιτοι των Σχολών Καλών Τεχνών ) η μεγάλη ποικιλία από συνθέσεις (νεκρές φύσεις), ένα πλήθος από εκμαγεία (προτομές) (ανάγλυφα – ολόγλυφα) καθώς και η σπουδή γυμνού μοντέλου εκ του φυσικού.

Η σημαντική επιτυχία των σπουδαστών μας στις Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης πιστοποιεί την αρτιότητα των διδακτικών μεθόδων που χρησιμοποιούμε.

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό των σχεδίων

Χρώμα

Στην πραγματικότητα δουλεύουμε με λίγα χρώματα. Η ψευδαίσθηση ότι είναι πολλά μας γεννιέται όταν είναι βαλμένα στη σωστή θέση.” P. Picasso.

Η μελέτη στο χρώμα πραγματοποιείται εκ του φυσικού σε συνθέσεις (νεκρές φύσεις) και σε γυμνό μοντέλο. Επιδίωξη μας είναι όπως στο σχέδιο έτσι και στο χρώμα να κατανοήσουν οι σπουδαστές μας την έννοια του όγκου της προοπτικής με την σωστή χρήση των βασικών και συμπληρωματικών χρωμάτων της χρωματικής διαβάθμισης με τη βοήθεια των κατάλληλων μέσων και τις κατάληλες τεχνικες χρωματος. ( υλικά – χρώματα).

Τα Υλικά που χρησιμοποιούνται είναι:

Σκόνες αγιογραφίας
Ακρυλικά
Ξηροπαστέλ
Λαδοπαστέλ

Δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό από σχέδια με χρώμα

 

Photo Gallery

atsa00030
atsa00013
atsa00012
atsa00008
atsa00004
atsa00002
atsa00001
atsa00000
100_0682
100_0636
100_0630
100_0629

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


FacebookYouTubeTwitter