Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

Η Νεφέλη – Κέντρο Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης

Προστέθηκε από nefelh

0 αξιολογήσεις

  • Λεωφ. Σοφοκλή Βενιζέλου 15, Λυκόβρυση 141 23, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Αττική - Βόρεια Προάστια
  • Τηλέφωνο: 210 2819117     
  • Fax: 210 2819117
  • Email: [email protected]
  • Website: www.nefelh.gr


Το Μάιο του 1993 η κ Σερδάρη Μαρία καθοδηγούμενη από την αγάπη της για τα παιδιά δημιούργησε το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής ΝΕΦΕΛΗ. Η εμπιστοσύνη και η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών έχουν καθιερώσει το σχολειό μας ως ένα από τα καλύτερα σχολειά της ευρύτερης περιοχής των Βορείων Προαστίων.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο παιδικός σταθμός ‘’ΝΕΦΕΛΗ’’ δημιουργήθηκε το 1993 από την κα. Μαίρη Σερδάρη στη Λυκόβρυση Αττικής. Μια διώροφη μονοκατοικία, διαμορφώθηκε σε έναν άνετο, λειτουργικό και σύγχρονο κέντρο προσχολικής αγωγής. Το οικογενειακό περιβάλλον, η εμπιστοσύνη και η αγάπη για τα παιδιά είναι τα χαρακτηριστικά που εισπράττει κανείς μπαίνοντας στο χώρο του κέντρου αλλά και συνομιλώντας με τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν. Το 2006 η διεύθυνση της Νεφέλης, κατανοώντας την ανάγκη για διαχωρισμό των βρεφών από τα υπόλοιπα παιδιά, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου χώρου αποκλειστικά και ειδικά διαμορφωμένου για παιδιά ηλικίας από 10 μηνών έως και 2,5 ετών.

Επίσης, μετά από δεκαπέντε χρόνια παρουσίας στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης το 2007, η διεύθυνση του σχολείου προχώρησε στην επέκταση των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων και την ανακαίνιση των παλαιών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας νέος χώρος ο οποίος πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας, υγιεινής και εκπαίδευσης.

Σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε τις ανάγκες σας και να προσπαθήσουμε από κοινού να χτίσουμε προσωπικότητες ισχυρές με όλα τα απαραίτητα εφόδια για το μέλλον τους.

Το ωράριο λειτουργίας του κέντρου είναι Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.00 έως 17.00

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με τη διεύθυνση.

Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2008, λειτουργεί και νηπιακό τμήμα με άδεια από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Photo Gallery

laxanika-b
laxanika-b
xristougenna-2010
xristougenna-2010-b
paidikos-(6)
paidikos-(3)
mylos
_mprosta-e_
_mprosta-c_

Το τμήμα του Νηπιαγωγείου μας από το Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί με άδεια από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως ορίζει ο νέος νόμος. Σε ένα χώρο που πληροί όλες τις προδιαγραφές τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες τους, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλείας.

Ο Παιδικός μας σταθμός στεγάζεται σε μια όμορφη μονοκατοικία με έναν καταπράσινο κήπο και με εγκαταστάσεις εντελώς καινούργιες, με προδιαγραφές ειδικές για τη φιλοξενία των μικρών μας φίλων με γνώμονα την ασφάλεια, το παιχνίδι και τη μάθηση μέσα απο αυτό. Οι ευρύχωρες αίθουσες και ο φυσικός φωτισμός όλων των χώρων συνθέτουν ένα περιβάλλον ιδανικό για τη φιλοξενία και εκπαίδευση των παιδιών.

Ο Βρεφικός μας σταθμός δημιουργήθηκε το 2007. Η διεύθυνση του σχολείου, μετά από 15 χρόνια εμπειρίας, αποφάσισε να μεταφέρει τα βρέφη σε ένα νέο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες αυτής της τόσο τρυφερής ηλικίας.

Αποτελείται από 15 βρέφη, ηλικίας από 10 μηνών έως 2,5 ετών τα οποία είναι χωρισμένα σε 2 αίθουσες ανάλογα με την ηλικία τους , και για τα οποία υπεύθυνες είναι τρεις παιδαγωγοί.

Ακόμα μπορείτε να απολαύσετε στιγμές από τις επισκέψεις των παιδιών διαφόρων τάξεων σε θέατρα, μουσεία και άλλα βιωματικά εργαστήρια.
Τέλος μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τις διάφορες δραστηριότητες που κάνουν τα παιδιά στο χώρο του σχολείου.
Περιηγηθείτε στο μενού που βρίσκεται στα δεξιά για να δείτε αναλυτικά φωτογραφίες από όλους τους χώρους του σχολείου μας.

• Το Νηπιαγωγείο μας
• Το παιδικό τμήμα
• Το Βρεφικό τμήμα

ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΣ

Το τμήμα του Νηπιαγωγείου μας από το Σεπτέμβριο του 2008 λειτουργεί με άδεια από τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση όπως ορίζει ο νέος νόμος. Σε έναν χώρο που πληροί όλες τις προδιαγραφές τα παιδιά περνούν ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες παραμονής στο σχολείο.

Ο Παιδικός μας σταθμός είναι εγκατεστημένος σε μια όμορφη μονοκατοικία μα έναν καταπράσινο κήπο και με εγκαταστάσεις εντελώς καινούργιες, με προδιαγραφές ειδικές για την φιλοξενία των μικρών μας φίλων με απόλυτη ασφάλεια. Οι ευρύχωρες αίθουσες και ο φυσικός φωτισμός όλων των χώρων δημιουργεί ένα περιβάλλον ιδανικό για την φιλοξενία των παιδιών.

Ο Βρεφικός μας σταθμός δημιουργήθηκε το 2007. Η διεύθυνση του σχολείου, μετά από 15 χρόνια εμπειρίας, αποφάσισε να μεταφέρει τα βρέφη σε ένα νέο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο ο οποίος θα μπορεί να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες αυτής της τόσο τρυφερής ηλικίας. Αποτελείται από ένα και μόνο τμήμα δυναμικότητας 15-16 βρεφών, ηλικίας από 10 μηνών έως 2,5 ετών και τα οποία είναι χωρισμένα σε 2 αίθουσες ανάλογα με την ηλικία τους.

Επίσης υπάρχει ξεχωριστός χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την καθαριότητα και την αλλαγή των μωρών με παροχή ζεστού νερού, αλαξιέρα και χώρο για τα προσωπικά είδη του κάθε παιδιού.

Τέλος υπάρχει μια άνετη κουζίνα και ένας ζεστός χώρος υποδοχής.

• Αίθουσες
Όλοι οι χώροι είναι αρκετά μεγάλοι και φωτεινοί. Τα παιχνίδια είναι ειδικά διαμορφωμένα ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών που φιλοξενεί η κάθε αίθουσα. Ειδικές κατασκευές σχεδιασμένες ξεχωριστά για την κάθε αίθουσα δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά να βρεθούν για λίγο σε έναν παραμυθένιο κόσμο.

• Τραπεζαρία
Μια ευρύχωρη τραπεζαρία διασφαλίζει την σωστή διατροφή των παιδιών και την κατάλληλη εκπαίδευση τους γιατί μην ξεχνάμε ότι όλες οι ώρες δίνουν ερεθίσματα για σωστή διαπαιδαγώγηση.

• Τουαλέτες
Οι τουαλέτες είναι πάντα, και κατά την διάρκεια της ημέρας, πεντακάθαρες και ικανές να φιλοξενήσουν άνετα όλους τους μικρούς μας φίλους και να τους μυήσουν στους κανόνες υγιεινής.

• Κουζίνα
Στην κουζίνα μας όπου καθημερινά παρασκευάζεται το φαγητό των παιδιών, υπάρχουν ανοξείδωτες σύγχρονες συσκευές και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

• Κήπος
Ο μεγάλος και καταπράσινος κήπος μας έχει διαφόρων ειδών κινητά και σταθερά παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά. Καθημερινά προσπαθούμε, εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, τα παιδιά να αυλίζονται και να παίρνουν καθαρό αέρα.

ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκπαίδευση
Στόχος του εκπαιδευτικού μας προγράμματος είναι η ολόπλευρη κοινωνική συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού. Μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα σχολικό περιβάλλον εξερευνεί με τις αισθήσεις του, δημιουργεί ιδέες και δομεί τη γνώση.

Ένα παιδοκεντρικό πρόγραμμα σεβόμενο την ατομικότητα, τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες του παιδιού, δίνοντας του τα απαραίτητα μαθησιακά εργαλεία να προσεγγίσει τη μάθηση, τις γλωσσικές δομές και την κατάκτηση των εννοιών της μαθηματικής αντίληψης.

Διατροφή
Παρέχεται στα παιδιά μας πρωινό (φρουτόκρεμες για τα βρέφη), μεσημεριανό, απογευματινό βάσει ενός, πλήρους διατροφικά, μηνιαίου διαιτολογίου. Τα γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά στην υπερσύγχρονη και απόλυτα επαγγελματική κουζίνα μας, με τους πιο αυστηρούς κανόνες υγιεινής. Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένες, τα κρέατα τα προμηθευόμαστε την προηγούμενη ημέρα και τα φρούτα στην αρχή κάθε εβδομάδας. Άλλωστε μπορεί ο κάθε γονιός να το διαπιστώσει δοκιμάζοντας τα φαγητά μας!

Μεταφορά
Το σχολείο μας διαθέτει δύο σχολικά λεωφορεία μάρκας MERCEDES. Το ένα από αυτά αποκτήθηκε το Σεπτέμβριο του 2009 και παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις όπως κλιματισμό, αυτόματες ζώνες κ.α. Προσπαθούμε πάντα να είμαστε ακριβείς στα δρομολόγια μας αλλά ταυτόχρονα είμαστε και απόλυτοι σε θέματα ασφάλειας. Άλλωστε η ακεραιότητα των παιδιών είναι το πιο σημαντικό.

Ιδιωτική Ασφάλιση
Το σχολείο μας παρέχει ασφαλιστική κάλυψη στο χώρο του σχολείου σε παιδιά και επισκέπτες.

Παιδίατρος
Τα παιδιά εξετάζονται από την παιδίατρο μας δύο φορές το μήνα. Ο ρόλος της είναι καθαρά προληπτικός και συμβουλευτικός. Σε κάθε παιδί που εξετάζεται, ακολουθεί γραπτή γνωμάτευση της γιατρού την ίδια ημέρα για τη σωστή ενημέρωση των γονέων.

Παιδοδοντίατρος
Τα παιδιά εξετάζονται από την παιδοδοντίατρο μας στην αρχή του χρόνου. Ο ρόλος της είναι καθαρά προληπτικός και γίνεται προσπάθεια έτσι ώστε τα παιδιά να έχουν μια πρώτη επαφή και να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη στοματική υγιεινή.

Ψυχολόγος
Το σχολείο μας συνεργάζεται με εξειδικευμένη παιδοψυχολόγο η οποία:
• παρέχει υποστήριξη στους γονείς και δρα συμβουλευτικά σε πολλά ευαίσθητα θέματα με απογευματινές κατ’ ιδίαν συναντήσεις.
• συνεργάζεται με τις νηπιαγωγούς για την αντιμετώπιση ειδικών και γενικών θεμάτων στο σχολείο, με στόχο την εμψύχωση των παιδιών, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης τους, των δυνατών πλευρών της προσωπικότητας τους και την ομαλή ένταξη τους σε ομάδα ομηλίκων.
• πραγματοποιεί ομάδα παιδαγωγών κάθε μήνα με εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα.

Λογοπεδικός
Το σχολείο μας σε συνεργασία με λογοπεδικό δημιουργεί μια νέα ενότητα στο πρόγραμμα των παιδιών ηλικίας άνω των 3 ετών.

Η λογοθεραπεία είναι μία επιστήμη η οποία ασχολείται με την αξιολόγηση, τη διάγνωση και τη θεραπεία περιστατικών, με τεχνικές προσαρμοσμένες στο άτομο και τις δυσκολίες του και στοχεύει στην ομαλή ένταξη του στο κοινωνικό ή σχολικό περιβάλλον. Η λογοθεραπεία απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε ενήλικες (παρόλο που δεν είναι γνωστό στον περισσότερο κόσμο) με δυσκολίες λόγου, ομιλίας και γενικότερα δυσκολίες στο επίπεδο της επικοινωνίας.

Με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση πραγματοποιούνται αξιολογήσεις σε όλα τα παιδιά με στόχο την καταγραφή των αδυναμιών – δυσκολιών του κάθε παιδιού ξεχωριστά αλλά και τα επίπεδα στα οποία το παιδί έχει υψηλές δυνατότητες.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

Το ανθρώπινο δυναμικό είναι ένα από τα βασικότερα τμήματα σε κάθε χώρο εργασίας, πόσο μάλλον σε ένα κέντρο προσχολικής αγωγής που φιλοξενεί παιδιά. Η διεύθυνση της ‘’ΝΕΦΕΛΗΣ’’ δίνει πολύ μεγάλη βαρύτητα στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται. Η επιλογή γίνεται με πολύ αυστηρά κριτήρια έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφαλής και ευχάριστη παραμονή των παιδιών στο χώρο του σχολείου.

Τα μαθήματα των εικαστικών, των αγγλικών,της μουσικοκινητικής, του θετρικού παιχνιδιού και του στίβου υποστηρίζονται από την ομάδα των εξωτερικών συνεργατών σε ξεχωριστά εβδομαδιαία μαθήματα. Παράλληλα, οι συνεργάτες μας πλαισιώνουν το πρόγραμμα κάθε τάξης και βοηθούν τις παιδαγωγούς με τις εξειδικευμένες γνώσεις τους. Ο καθένας τους έχει πολυετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και άριστη κατάρτιση στον τομέα του.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το προσωπικό μας είναι η δύναμη μας. Κάνουν πράξη το όραμα μας και χτίζουν προσωπικότητες με ευσυνειδησία και εμπιστοσύνη . Οι άνθρωποι που έρχονται καθημερινά σε επαφή με τους γονείς χτίζουν το μέλλον του σχολείου μας.
Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να καταθέσετε το βιογραφικό σας το οποίο και θα παραμείνει στα αρχεία μας για την κάλυψη μελλοντικών αναγκών.
Παρακαλώ οι ενδιαφερόμενοι όπως αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στο email [email protected]

ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Η διεύθυνση του σχολείου ευαισθητοποιημένη πάντα στα θέματα ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση συστήματος διασφάλισης ποιότητας κατά ISO 9001:2000. Το σύστημα επαναπιστοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2008. Επίσης θέλοντας η διεύθυνση να διασφαλίσει την ποιότητα των γευμάτων που παρέχονται στα παιδιά έχει ήδη ολοκληρώσει την εγκατάσταση συστήματος διασφάλισης υγιεινής των τροφίμων κατά HACCP και βρίσκεται στη φάση πιστοποίησης από τον επίσημο φορέα.

Επίσης το σχολείο μας βρίσκεται σε διαδικασία πιστοποίησης του προτύπου ISO 22000:2005. Tο πρότυπο ISO 22000:2005 είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας των Τροφίμων και είναι ένα νέο πρότυπο (ισχύει από το 2005) το οποίο έχει διεθνή ισχύ και έρχεται να αντικαταστήσει το παλαιότερο ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 1416 που αφορά το σχέδιο HACCP. Είναι ένα πρότυπο το οποίο Εξετάζει τους παράγοντες κινδύνου για την δημόσια υγεία που μπορούν να επηρεάσουν το τρόφιμο (π.χ. μικρόβια, χημικές ουσίες, ξένες ύλες) σε όλα τα στάδια της παρασκευής του. Το πρότυπο αυτό δεν εξετάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά, αλλά εστιάζει στην Ασφάλεια του Τροφίμου.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Ένα πλέγμα ποικίλλων δράσεων σχεδιάζεται κάθε χρονιά:
• Υιοθεσίες μέσα από φορείς και ιδρύματα (Action Aid, WWF…)
• Συνεργασίες και προσφορά υλικών σε σχολεία και χώρους όπου φιλοξενούνται παιδιά (πυρόπληκτα σχολεία Πελοποννήσου)

Τα παιδιά είναι βασικοί συμμετέχοντες όλων των παραπάνω σχεδιασμών. Μετά από ενημέρωση και ανάπτυξη των θεμάτων μέσα στην ομάδα τους επιλέγουν και ψηφίζουν τι θα ακολουθήσουν. Μέρος του χρηματικού ποσού που απαιτείται συγκεντρώνεται με εργασία των ίδιων των παιδιών από ομαδικές δράσεις όπως το Χριστουγεννιάτικο παζάρι, εκθέσεις με τις ομαδικές εργασίες των ομάδων κ.α.

Τα παιδιά επίσης μεγαλώνουν φροντίζοντας το περιβάλλον μέσα από προγράμματα ανακύκλωσης, φυτέματος σε δημόσιους χώρους, κατάρτισης ενημερωτικών φυλλαδίων, εφημερίδας και αφισών.

Ολοκληρώνουν τη σχολική χρονιά προετοιμάζοντας την καταληκτική γιορτή τους που πηγάζει μέσα από τα προγράμματα τους και έχει ένα σαφές κοινωνικό μήνυμα.
Περιηγηθείτε μέσα από το αντίστοιχο μενού σε φωτογραφίες και υλικό από όλα τα παραπάνω.

ACTION AID
Ο Nabaraj Malla κατάγεται από την κοινότητα Μπαγιούρα, μία από τις πιο απομονωμένες και περιθωριοποιημένες περιοχές του Νεπάλ. Οι άνθρωποι στα χωριά της περιοχής, ζουν κυριολεκτικά στην εξαθλίωση με δραματικές ελλείψεις στην τροφή, το νερό και χωρίς πρόσβαση στη μόρφωση. Οι τραγικές αυτές συνθήκες σημαδεύουν τη ζωή κυρίως των παιδιών, αφαιρώντας τους βίαια το δικαίωμα στην παιδική ηλικία. Μέσω των προγραμμάτων αναδοχής η ACTION AID προσπαθεί να εξασφαλίσει το βασικό δικαίωμα των παιδιών όπως του Nabaraj στην ποιοτική μόρφωση.

Ο Nabaraj μας έστειλε το γράμμα του και εμείς με τη σειρά μας του στείλαμε τις ζωγραφιές μας.

Ευχαριστούμε τα παιδιά μας για το κέφι με το οποίο εργάζονται κάθε χρονιά για το παζάρι, που λαμβάνει χώρα στο σχολείο μας κάθε Χριστούγεννα, με στόχο το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναδοχής, και όλους εσάς για την ανταπόκριση σας σε αυτό.

WWF
Η χελώνα caretta-caretta αποτελεί ένα από τα θαλάσσια είδη ανά τον κόσμο που απειλούνται με εξαφάνιση. Στη Μεσόγειο θάλασσα συναντώνται τρία είδη, από τα οποία μόνο ένα βρίσκει καταφύγιο στις Ελληνικές ακτές.

Μέσα από τα προγράμματα της WWF ΕΛΛΑΣ συμμετέχουμε από το 2008 στη δράση της για την υιοθέτηση μιας χελώνας caretta-caretta.

Παιδικοι σταθμοι Αγια Παρασκευη, Παιδικοι σταθμοι βορεια προαστια, παιδικός σταθμός βόρεια προάστια, παιδικός σταθμός αγία παρασκευή, παιδικος σταθμος βορεια προαστια, παιδικος σταθμος αγια παρασκευη

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


FacebookYouTubeTwitter