Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

1
soumi_04_111-50x50soumi_06_550soumi_15_550logo_soumi_new_5551

Σχολή Έντεχνου Χορού Χριστίνα Σουμή

Προστέθηκε από admin

0 αξιολογήσεις

  • Ζαΐμη 21, Παλαιό Φάληρο 175 62, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Αττική - Νότια Προάστια
  • Τηλέφωνο: 2111833208
  • Fax: 2114079374
  • Email: [email protected]

Ακολουθήστε:


• ΣΧΟΛΗ ΕΝΤΕΧΝΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΣΟΥΜΗ

Ο χορός είναι έκφραση, κίνηση, ρυθμός και τέχνη… είναι τρόπος ζωής. Είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός,με δική του ζωή και ιστορία!!!

Στη Σχολή μας διδάσκονται τα μαθήματα:

1. Ρυθμική αγωγή: Μουσικοκινητική μέθοδος που βοηθά το παιδί προσχολικής ηλικίας
α.να οργανώσει και να πειθαρχήσει τον εσωτερικό ακατάσχετο ρυθμό του σε ισόχρονο χτύπο, παίζοντας με τους ήχους του σώματός του (χτύπημα χεριών, ποδιών).
β.να εκφραστεί και να αναπτύξει την φαντασία του δημιουργώντας τις δικές του ιστορίες.

2. Το μπαλέτο γεννήθηκε και αναπτύχθηκε ως ξεχωριστό είδος χορού στην Ιταλία.Η ονομασία του προέρχεται από την ιταλική λέξη ballare, που σημαίνει «χορεύω».

3. O σύγχρονος χορός ξεκίνησε στην Αμερική στα τέλη του 1920 ως μία μορφή αντίδρασης στις αυστηρές δομές του μπαλέτου. Η συναισθηματική έκφραση μέσω της χορευτικής κίνησης είναι ένα χάρισμα της ανθρώπινης φύσης και όχι μόνο.

4. Το Hip hop ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 από τη Νέα Υόρκη, ως μουσικό είδος αλλά και ως κουλτούρα. Περιλαμβάνει Breakdance, γκράφιτι, μουσική ραπ και ντύσιμο Hip hop.

5. Χορευτική Γυμναστική
Το είδος της γυμναστικής αυτής είναι ιδιαίτερο γιατί χωρίς τη βοήθεια μηχανημάτων, ανατομικές παθήσεις όπως κύφωση, σκολίωση και λόρδωση μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Κι αυτό συμβαίνει γιατί οι ασκήσεις βοηθάνε στη σωστή στάση του σώματος. Ταυτόχρονα οι μυς δεν παίρνουν όγκο αλλά μακραίνουν και δυναμώνουν με αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από τα κιλά, το σώμα να δείχνει πιο λεπτό.
Oι ασκήσεις εκτελούνται μέσα από απλούς χορευτικούς συνδυασμούς κρατώντας το μυαλό σε εγρήγορση και το ενδιαφέρον αμείωτο καθ` όλη τη διάρκεια του μαθήματος.

6. Αυτοσχεδιασμός
Aποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του μαθήματος, εστιάζοντας κάθε φορά σε συγκεκριμένους θεματικούς άξονες. Mε την βοήθεια κάποιας συγκεκριμένης σωματικής ή θεματικής οδηγίας ανακαλύπτουμε τον προσωπικό μας βηματισμό και φτιάχνουμε την δική μας χορογραφία. Εμπνεόμαστε από την καθημερινή κίνηση που αποκτά δυναμική και ποιητική χροιά, συμφιλιωνόμαστε με το πάτωμα, την επαφή με τον «άλλον». Εξερευνούμε την κίνηση του κάθε μέλους ( χέρια, λεκάνη, πέλματα, σπονδυλική στήλη, κέντρο) ξεχωριστά.
H παραπάνω διαδικασία ωφελεί την διαθεσιμότητα μας όχι μόνο στο χορό αλλά και την καθημερινή ζωή μας, αποφορτίζοντας την κίνηση από εντάσεις και φέρνοντάς μας πιο κοντά στις αληθινές μας επιθυμίες.

7. Hatha Yoga
Μια διαχρονική, αρχαία (3.000 π.Χ.) μέθοδος ευζωίας, προγενέστερη όλων των γνωστών θρησκειών και φιλοσοφικών συστημάτων.
Διατηρήθηκε στην Ινδία και από εκεί πρόσφατα διαθόθηκε και στη Δύση.
Είναι ταυτόχρονα κοσμοθεωρία και μέθοδος, για έναν αρμονικό τρόπο ύπαρξης.
Σαν ένας τρόπος σωματικής άσκησης, η Γιόγκα είναι μέθοδος πρόληψης και αυτοθεραπείας. Ρυθμίζει το Νευρικό και το Ορμονικό σύστημα. Τονώνει την κυκλοφορία, την άμυνα και την αναρρωτική ικανότητα. Αυξάνει την ενέργεια, τη ζωτικότητα, την ευεξία και τη δημιουργικότητα. Κρατά τον οργανισμό γερό, νεανικό και ακμαίο. Αναπτύσσει την ευφυΐα, την αντίληψη, τη μνήμη και τη λογική.

8. Tribal Fusion BellyDance
Το Tribal Fusion BellyDance είναι ένα μείγμα χορών που παντρεύει το στυλιζάρισμα του οριεντάλ, του ινδικού και του φλαμένκο με την τεχνική χορών του αμερικάνικου “δρόμου” όπως το “popping” το “locking” και το “κύμα”.
Το Tribal Fusion δίνει την ευκαιρία για τη μελέτη πολλαπλών ειδών χορού αλλά και επιφέρει ευθύνη καθώς χωρίς τον σεβασμό και την εκτίμηση για κάθε είδος χωριστά το “μείγμα” εύκολα “χαλάει″. Aπό τα μεγαλύτερα οφέλη του χορού αυτού είναι η πρόληψη της οστεοπόρωσης και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

9. Pilates
Eίναι “Γλυπτική του σώματος”, γραμμώνοντας και επιμηκύνοντας το σχήμα κάθε μυ.
H μέθοδος είναι σχεδιασμένη, έτσι ώστε να ενδυναμώνει το μυοσκελετικό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποφεύγονται πιθανοί μελλοντικοί τραυματισμοί σε αδύναμα σημεία.
Aκόμη, σε συνδυασμό με άλλες μεθόδους, εφαρμόζεται σαν θεραπευτική μέθοδος, από φυσιοθεραπευτές και χειροπράκτες, σε ανθρώπους που έχουν υποστεί τραυματισμούς.
Προάγει την απόκτηση της σωστής στάσης του σώματος, και της σωστής αναπνοής.

10. Χοροθεραπεία
Στόχος της χοροθεραπείας δεν είναι να κάνει τον σπουδαστή να κινηθεί πιο ελεύθερα ή πιο τέλεια αλλά να πειραματιστεί μέσα από την κίνηση, να εξερευνήσει νέους τρόπους να ζει και να αισθάνεται και να έρθει σε επαφή με συναισθήματα τα οποία δεν μπορεί να λεκτικοποιήσει.
Ο χοροθεραπευτής δεν διορθώνει την κίνηση όπως ο δάσκαλος.
Η διαδικασία της χοροθεραπείας ξεκινά από την κίνηση προς τα σύμβολα και τις μεταφορές (στοιχεία του ασυνείδητου) και φτάνει στην ερμηνεία.

Οι εγγραφές γίνονται σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, εφόσον υπάρχει θέση στο τμήμα που αντιστοιχούν οι γνώσεις της υποψήφιας σπουδάστριας.

Τα πρώτα δύο μαθήματα είναι δωρεάν.

Photo Gallery

aithousa_soumi_1
soumi_15_550
soumi_10_550
soumi_07_550
soumi_04_550
soumi_16_550
soumi_06_550
soumi_11_550
soumi_12_550
aithousa_soumi_1 soumi_15_550 soumi_10_550 soumi_07_550 soumi_04_550 soumi_16_550 soumi_06_550 soumi_11_550 soumi_12_550

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


© 2000 - 2017 Schools.gr - Development by Georgios Chatzianastasiou.
FacebookYouTubeTwitter