Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

DancingPointlogo

DANCING POINT Σχολή χορού

Προστέθηκε από admin

0 αξιολογήσεις

  • Αναπήρων Πολέμου 33, Βύρωνας 162 33, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Αττική - Ανατολικά Προάστια
  • Τηλέφωνο: 2107653528
  • Website: dancingpoint.gr


Η ενασχόληση των παιδιών με την τέχνη δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα, αν θέλουμε να μιλάμε για παιδιά με προσωπικότητα, ισορροπία και χαρά για την ίδια τη ζωή.

Παιδιά χαρούμενα και ευτυχισμένα είναι αυτά που μπορούν να απελευθερώσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους και η γλώσσα του χορού εκφράζει συναισθήματα που καμιά άλλη γλώσσα μητρική ή ξένη δεν μπορεί να εκφράσει. Με συνέπεια και αγάπη διδάσκουμε την γλώσσα αυτή γνωρίζοντας καλά πως τα πρώτα βήματα είναι και τα πιο σημαντικά.

Η Σχολή

Το Dancing Point είναι Σχολή Χορού Αναγνωρισμένη από το κράτος και ξεκίνησε την λειτουργία της το 1994. Η σχολή έχει παρουσιάσει πολλές φορές την δουλειά της σε θέατρα όπως το θέατρο «ΟΡΑΜΑ» το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και το «Θέατρο Βράχων» όπως επίσης και στην τηλεόραση (MEGA, SKAI,NET) με μεγάλη επιτυχία. Πολλές από τις σπουδάστριες της που επέλεξαν να ακολουθήσουν επαγγελματικά τον χορό έχουν ήδη αποκτήσει δίπλωμα καθηγήτριας χορού από επαγγελματικές σχολές, διακρίσεις και υποτροφίες. Στόχος της Σχολής δεν είναι μόνο η προώθηση ταλέντων για το επαγγελματικό στάδιο αλλά να δώσει ευρύτερα ερεθίσματα σε όλα τα παιδιά και να δημιουργήσει τους αυριανούς θεατές που θα απολαμβάνουν και θα κρίνουν σωστά την τέχνη.

Χώροι
Η Σχολή διαθέτει δύο φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας με θέα τον Υμηττό, δύο αποδυτήρια, άνετο χώρο αναμονής στον οποίο μπορούν να περιμένουν οι γονείς πίνοντας τον καφέ τους, γραφείο, δύο τουαλέτες, βεράντα και αυλή.

Δραστηριότητες

Την χρονιά 2010 και 2011 η σχολή συμμετείχε :

→ Στο Παιδικό φεστιβάλ του Βύρωνα στο Θέατρο Βράχων
→ To Φεστιβάλ για το «Χαμόγελο του παιδιού.»
→ Σε αγώνες Break Danceμε την συνοδεία του S. Muller.
→ Στο Flash Mob , χορευτικό event που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος με χορογράφο την Α. Αντίσου.

Ενημέρωση για σεμινάρια και παραστάσεις
Στον πίνακα ανακοινώσεων της Σχολής τα παδιά ενημερώνονται για τις πιο σημαντικές παραστάσεις χορού αλλά και μαθήματα και σεμινάρια χορού από ξένους και έλληνες καθηγητές.

Προβολές βίντεο
(Τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν σπουδαίες χορευτικές παραστάσεις στο βίντεο και να αποκτήσουν γνώσεις γύρω από το κλασικό και το σύγχρονο ρεπερτόριο. Τους δίνονται έντυπα με τα στοιχεία των έργων που παρακολουθούν έτσι ώστε να δημιουργήσουν το δικό τους μικρό αρχείο.

Ανοικτά Μαθήματα
(Την χρονιά που η Σχολή δεν έχει Παράσταση στο θέατρο, οργανώνει τα Ανοικτά Μαθήματα για τους γονείς. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα, να φωτογραφίσουν και να βιντεογραφήσουν τα παιδιά και να ενημερωθούν από τις δασκάλες για την εξέλιξη των παδιών τους.

Σεμινάρια
Η σχολή διοργανώνει σεμινάρια και Summer Classes με γνωστούς και καταξιωμένους δασκάλους όπως η Ρέα Χατζή (χορογράφος του «So you think you can dance») πέρυσι και η Έμιλυ Ματθαιακάκη (πρώτο βραβείο του «Dancing with the stars») φέτος, θέλοντας να δώσει στους σπουδαστές της την ευκαιρία να γνωρίσουν κι άλλα είδη χορού στον ελεύθερο χρόνο των διακοπών τους.

Διδάσκουν στη Σχολή

Ιφιγένεια Κουφουδάκη (Ρυθμική Αγωγή, Κλασικό Μπαλέτο, Γιόγκα)
Πτυχιούχος της Κρατικής Σχολής Χορού[ Κ.Σ.Ο.Τ.]και κάτοχος του διπλώματος της «Διεθνούς Ακαδημίας της Βάρνας» για το σύστημα Vaganova, διδάσκει χορό από το 1986. Παρακολούθησε σεμινάρια κλασσικού μπαλέτου, σύγχρονου χορού και χορογραφίας δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους Έλληνες και ξένους καθώς και μαθήματα oriental, latin, υποκριτικής και τραγουδιού, επίσης συμμετείχε σε ταινίες μικρού μήκους, τηλεοπτικές μουσικοχορευτικές εκπομπές και θεατρικά μιούζικαλ. Έχει χορέψει σε πολλές ομάδες σαν σολίστ και corps de ballet όπως το «Πειραματικό Μπαλέτο» του αείμνηστου Γιάννη Μέτση, το «χοροθέατρο της Λίλλης Βελισσαρίου», το χορευτικό σχήμα του Φωκά Ευαγγελινού κ.ά. Το 2004 συμμετείχε σαν σολίστ στην «Πλατφόρμα Χορού» στο Μέγαρο Μουσικής με την ομάδα «Vis Motrix». Έχει περιοδεύσει χορεύοντας και χορογραφώντας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ισπανία, Κύπρο, Γαλλία, Βέλγιο, Αμερική).

Είναι πτυχιούχος καθηγήτρια γιόγκα του συστήματος «Hatha Yoga Bien Temperé», αναγνωρισμένη από τη σχολή της μεγάλης δασκάλας της γιόγκα «Εύας Ρουσπώλ» στο Παρίσι. Συνδυάζοντας τη διδακτική και τη μεγάλη σκηνική της πείρα μυεί τους μαθητές της στην τέχνη του χορού μέσα από την Αρμονία και την Αυτοπειθαρχία.

Ελένη Καλλή (Κλασικό Μπαλέτο, Χορευτική Γυμναστική)
Πτυχιούχος της Ανωτέρας Σχολής Χορού της Ν. Κονταξάκη και κάτοχος του διπλώματος VAGANOVA της Διεθνούς Ακαδημίας Χορού της Βάρνας διδάσκει χορό από το 1985. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό (London Contemporary Dance School στο Λονδίνο και Alvin Ailley School στην Ν Υόρκη) όπως και σεμινάρια ψυχολογίας και Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP). Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως κειμενογράφος σε περιοδικά και έχει λάβει μέρος ως χορεύτρια σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους. Ο Χορός και η Συγγραφή είναι δυο τέχνες που προσπαθεί να συνδυάσει, και μέσα από τις παραστάσεις του Dancing Point μεταδίδει στις σπουδάστριες της εκτός από τις τεχνικές γνώσεις του χορού, μια πιο σφαιρική καλλιτεχνική έκφραση.

Τάνια Σαϊτη (Κλασικό Μπαλέτο RAD, Character. )
Κάτοχος του Teaching Diploma – «Royal Academy of Dancing» στο Κλασσικό Μπαλέτο, του Advanced – «Imperial Society of Dancing» στον Μοντέρνο Χορό , του Jazz Awards (Bronze, Silver, Gold) –«Imperial Society of Dancing» στον Μοντέρνο Χορό και του Quatro ano – «Sociedad de Balle Espagnol» στον Ισπανικό Χορό, έχει διδάξει σε πολλές Σχολές Χορού από το 2004 μέχρι σήμερα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια όπως το New Syllabus – Pre Primary & Primary – RAD το «Teaching Methodology» – Summer School – Ελλάδα, «Σεμινάριο Ανατομίας» – RAD το «Teaching Methodology» – Επίπεδα Grade III & IV – RAD, το «Σεμινάριο Ψυχολογίας» – RAD, το «Σεμινάριο Quidance for Accociate» – ISTD και το «Boys Work» – Επίπεδα Grade III & IV – ISTD.

Έχει δικαίωμα προσαγωγής σε εξετάσεις της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου για την απόκτηση των πιστοποιητικών της Ακαδημίας Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με το χειμερινό σκι και την ιστιοπλοΐα .

Αφροδίτη Αντίσου (Hip Hop)
Δέκα χρόνια προϋπηρεσία στην διδασκαλία σε πάνω από 15 σχόλες χορού και σχολεία. Σεμινάρια και φοίτηση στο B.D.C (Broadway dance center) και H.D.C (Hip Hop Dance Conservatory) στην Νέα Υόρκη όπου στην δεύτερη πήρε 3 χρόνια υποτροφία μετά απο audition.

Δημιουργία, Χορογραφία και γενική επιμέλεια της χορευτικής ομάδας Aphrodite’s Crew απο το 2003 η οποία διακρίθηκε με 5 χρυσά κύπελλα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα χορού στην κατηγορία Hip Hop professional, πήρε το Βαλκανικό πρωτάθλημα 2008(Θεσσαλονίκη) πρώτη στην χώρα της, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα χορού Hip Hop Dance International στην Γερμανία to 2007. Δούλεψε και συμμετείχε σε πολλές εκδηλώσεις, video clip, συναυλίες, τηλεοπτικές εκπομπές, χορευτικές παραστάσεις και Events. Είναι τα τελευταία 2 χρόνια χορογράφος στην μουσική εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού CHART SHOW χορογράφησε το GREEK IDOL. Χορογράφησε την περιοδεία της Έλλης Κοκκίνου το Video Clip της SHAYA (IN YOUR EYES), τους NΙΝΟ,ΤΣΑΛΙΚΗ,GOIN THROYGH,MASTER TEMPO,HMISKOYMPRIA,VEGAS,NIKO GANO,GIORGO GIANIA,OTHERVIEW,ISAIA MATIAMPA,NIKO MIXA κ.α.

Βιβή Πράτσα (Κλασικό μπαλέτο, Σύγχρονος Χορός)
Πτυχιούχος καθηγήτρια κλασικού και σύγχρονου χορού από την επαγγελματική σχολή της Ν. Κονταξάκη . Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού με ξένους και έλληνες καθηγητές όπως τον D. Lommel, Astie και πολλούς άλλους, όπως και μαθήματα Pilates και Yoga. Έχει λάβει μέρος ως σολίστ και corps de ballet σε πολλές παραστάσεις χορού σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές σχολές και διδάσκει και χορογραφεί στο Dancing Point από το 2008. Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τον χορό ασχολείται με την διατροφολογία και είναι πτυχιούχος Σύμβουλος Διατροφής από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Στέφανος Μύλλερ (Break Dance)
Έχει πάρει διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς Break Dance όπως το “ 2vs2” (2006), το “Battle of the Best” (2009), το “Style Art 2” (2009) και, το “Battle of the year, Balkans” (2009). Εκτός από τις διακρίσεις του ως χορευτής, συμμετείχε σε πολλούς διαγωνισμούς ως κριτής και έχει λάβει μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως το ‘SHOW & GUEST’ (2008), και το τηλεπαιχνίδι ‘HOLE, IN THE WALL’, στον τηλεοπτικό σταθμό ‘MEGA’, την εκπομπή ‘MAD DAY LIVE’, ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ‘MAD TV’ και στο ‘ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ’, ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ‘STAR CHANNEL’. Έχει διδάξει Break Dance σε πολλές σχολές χορού όπως τo ‘STREET SHADOWS’, τo ‘ΕΥ ΚΙΝΗΣΗΣ’, το ‘DANCE STAGE’‘ το BURNING STEPS’, την σχολή χορού ‘ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ’ το ‘SUN DANCE’ και το ‘DANCING POINT’.

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


© 2000 - 2017 Schools.gr - Development by Georgios Chatzianastasiou.
FacebookYouTubeTwitter