Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

emfasis_logo
IMG_1479IMG_1737IMG_2130IMG_2475

EMFASIS – Σπουδές στο Εξωτερικό – Κέντρο Προετοιμασίας φοιτητών

Προστέθηκε από admin

0 αξιολογήσεις

  • Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 99, Θεσσαλονίκη 546 43, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Θεσσαλονίκη
  • Τηλέφωνο: 2310852216 - 2310266399
  • Fax: 2310251626
  • Email: [email protected]

Ακολουθήστε:


Σπουδές στο Εξωτερικό – Emfasis Foundation

Το Emfasis Foundation είναι ένα κολεγιακού τύπου κέντρο προετοιμασίας υποψηφίων φοιτητών για ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ και ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ σε μερικά από τα πιο φημισμένα και ιστορικά Πανεπιστήμια της κεντρικής Ευρώπης.

Η προετοιμασία των υποψηφίων γίνεται από το διδακτικό προσωπικό της EMFASIS στα μαθήματα ΧΗΜΕΙΑΣ και ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ κατά την περίοδο του θέρους και σε ένα σύνολο 120 περίπου ωρών για την είσοδο στις σχολές Ιατρικής, Οδοντιατρικής και Φαρμακευτικής, προκειμένου οι υποψήφιοι να ανταποκριθούν επιτυχώς στις εξετάσεις εισαγωγής σε ποσοστό 100%.

Οι Σπουδές γίνονται στην Αγγλική Γλώσσα και διαρκούν οι μεν Ιατρικές και Οδοντιατρικές 6 χρόνια, οι Φαρμακευτικές 5 χρόνια και οι Πολυτεχνικές 3 χρόνια για το BACHELOR και 2 χρόνια για το MASTER.
Οι Σχολές που η EMFASIS εκπροσωπεί στην Ελλάδα βρίσκονται στο έδαφος των χωρών της ΤΣΕΧΙΑΣ και ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ.

Πρόκειται περί Κρατικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με πολύχρονη παράδοση, τεράστιο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο και υψηλό επίπεδο Σπουδών.

Τα πτυχία των Σχολών αυτών αναγνωρίζονται αυτόματα στην Ελλάδα και αποκτάται αμέσως και άνευ εξετάσεων η Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος για τους πτυχιούχους.

Το EMFASIS FOUNDATION CENTRE ή για λόγους συντομίας η EMFASIS ιδρύθηκε το 1999 από τον Μένανδρο Εμφιετζόγλου και έκτοτε λειτουργεί κατά τα πρότυπα έγκριτων Ευρωπαϊκών Κολεγίων, έχοντας στο ενεργητικό του εκατοντάδες φοιτητές, πολλοί εκ των οποίων σήμερα πλέον είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες-επιστήμονες.
Από τους πρόχειρους υπολογισμούς μας η EMFASIS αποστέλλει το 60% περίπου των ενδιαφερομένων να εγγραφούν στα Πανεπιστήμια της κεντρικής Ευρώπης.
Τα Πανεπιστήμια με τα οποία έχει η EMFASIS επίσημη συνεργασία είναι τα εξής :

Comenius University in Bratislava (Faculties of Medicine, Dentistry and Pharmacy)
Charles University in Hradec Kralove (Faculties of Medicine, Dentistry and Pharmacy)
Pavol Josef Safarik University in Kosice (Faculty of Medicine and Dentistry)
Slovak University of Technology in Bratislava (Faculties of Architecture, Civil Engineering and Mechanical Engineering)

 

[vimeo clip_id="55866368" width="550"]


Συνεργαζόμενα πανεπιστήμια

   
         
   
         
   
         
   
         

Ιατρικές Σπουδές Προτεινόμενες απο το Emfasis Foundation Center

Το EMFASIS FOUNDATION CENTER ή για λόγους συντομογραφίας η EMFASIS είναι επίσημος εκπρόσωπος τριών από τις μεγαλύτερες και αρχαιότερες Ιατρικές Σχολές της Κ.Ευρώπης: του COMENIUS, του CHARLES (του ΚΑΡΟΛΟΥ) και του SAFARIK UNIVERSITY. Όλα τα προαναφερθέντα Πανεπιστήμια διαθέτουν διεθνή εγκυρότητα και αναγνώριση, σημαντικό ερευνητικό έργο και αξιόλογη υποστήριξη από ομάδα Νοσοκομειακών μονάδων.

Η EMFASIS εκπονεί ένα ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας 120 περίπου ωρών διδασκαλίας ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΗΜΕΙΑΣ για όλους τους υποψηφίους της, με στόχο της επιτυχία τους στις εξετάσεις σε ποσοστό 100%.

Με μια ολόκληρη σειρά ειδικών υπηρεσιών προγραμματίζει την συντεταγμένη μετακίνηση των φοιτητών της, την εγγραφή τους στη Σχολή που επιθυμούν και την εξεύρεση κατοικίας στο νέο τους περιβάλλον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Σπουδών τους επιδίδεται μέσω των ανθρώπων και του Γενικού Διευθυντή της Μενάνδρου Εμφιετζόγλου στην ατομική Ακαδημαϊκή μέριμνα όλων των φοιτητών και φοιτητριών της, έργο το οποίο οικιοθελώς δέχεται από την πρώτη στιγμή της ενημέρωσης τους.

Έτσι εξηγείται γιατί η EMFASIS είναι ο LEADER στην αποστολή φοιτητών σ’ όλη την Κ.Ευρώπη με εκατοντάδες φοιτητές που έχουν μόνο «καλά λόγια» να πουν για το πολύχρονο έργο της.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ COMENIUS ΤΗΣ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ COMENIUS που περιλαμβάνει στους κόλπους της και την ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ διαθέτει ένα δυναμικό 800 περίπου φοιτητών που είναι διάσπαρτοι σ’ όλα τα έτη Σπουδών, που είναι στο σύνολό τους έξι. Οι φοιτητές της ΙΑΤΡΙΚΗΣ καταβάλλουν ετήσια δίδακτρα 9000€ και της ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 10000€. Η EMFASIS είναι επίσημος εκπρόσωπος της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ με συμβόλαιο που υπέγραψε ο Γενικός Διευθυντής της για πρώτη φορά το 1994 με τον τότε πρύτανη Prof.Peter Mraz και νεοτέρου συμβολαίου με τον νυν πρύτανη Prof. Peter Labas.

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ CHARLES UNIVERSITY

Η Ιατρική Σχολή του CHARLES UNIVERSITY (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ) που εδρεύει στην πόλη HRADEC KRALOVE (ΡΑΝΤΕΤΣ ΚΡΑΛΟΒΕ) και περιλαμβάνει και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ, ιδρύθηκε το 1945 και καθιερώθηκε ως η πρώτη της Ανατολικής Βοημίας για το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του προσωπικού της, την οργάνωση και το υψηλότατο επίπεδο των Σπουδών της. Παρέχει προγράμματα Σπουδών και σε επίπεδο απόκτησης πρωτογενούς τίτλου και σε διδακτορικό επίπεδο (PHD). Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ κατέχει την 31η θέση στην Ευρωπαϊκή κατάσταση των Πανεπιστημίων και 81η θέση στην παγκόσμια κατάταξη (αξιολόγησης των TIMES τον Οκτώβριο του 2009).

Η φοίτηση λοιπόν σ’ ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο αποτελεί δικαίως ευγενή φιλοδοξία πολλών υποψηφίων φοιτητών…

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ SAFARIK UNIVERSITY

Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ του SAFARIK UNIVERSITY εδρεύει στην πόλη του KOSICE της Σλοβακίας και περιλαμβάνει βεβαίως και την ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Μέχρι σήμερα έχουν αποφοιτήσει δεκάδες Έλληνες φοιτητές από τα δυο τιμήματα του Πανεπιστημίου αυτού, που έχουν αποκτήσει το πτυχίο της Ιατρικής (DOCTOR OF MEDICINE). Τα πτυχία της ΙΑΤΡΙΚΗΣ και ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ είναι αναγνωρισμένα σ’ όλη την Ευρώπη και βάσει της Ευρωπαϊκής Οδηγίας αναγνωρίζονται αυτόματα και στην πατρίδα μας.

Οδοντιατρικές Σπουδές σε Τσεχία και Σλοβακία

Οι Οδοντιατρικές Σχολές συνιστούν ξεχωριστά τμήματα των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων CHARLES (Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας που εδρεύει στο HRADEC KRALOVE), του COMENIUS της Μπρατισλάβας και του SAFARIK του KOSICE, που όλα τους λειτουργούν μ’ ένα τελείως αυτόνομο διδακτικό πρόγραμμα.

Η κανονική διάρκεια φοίτησης είναι εξαετής χωρισμένη σε 12 εξάμηνα (semesters). Κάθε Ακαδημαϊκό έτος ξεκινά περί τα μέσα Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται με τις εξετάσεις του Αυγούστου του επόμενου έτους. Έτσι το πρώτο εξάμηνο (WINTER SEMESTER) αρχίζει περίπου στις 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ και ολοκληρώνεται στις 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Μεσολαβούν οι γιορτές των Χριστουγέννων, μετά τις οποίες ακολουθούν οι εξετάσεις του Α’ εξαμήνου (WINTER EXAMS) που αρχίζουν στις 3 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και τελειώνουν περί τα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Φεβρουαρίου.

Στη διάρκεια των Χριστουγέννων οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των ανωτέρω Οδοντιατρικών Σχολών επιστρέφουν στην Ελλάδα και παραμένουν κοντά στους γονείς, συγγενείς και φίλους στην πατρίδα τους μέχρι την ημερομηνία που έχουν προσδιορίσει να δώσουν το πρώτο μάθημα του Α’ εξαμήνου. Οι φοιτούντες έχουν την ευχέρεια μέσω του υπολογιστή τους να προσδιορίσουν μόνοι τους την ημερομηνία εξέτασης στο κάθε μάθημα, που το δίνουν όταν αισθανθούν ότι είναι έτοιμοι για την επιτυχή αντιμετώπισή του. Το κάθε μάθημα δίνεται τρεις φορές στη διάρκεια του Ακαδημαϊκού έτους και όταν μεταφερθεί στο επόμενο έτος δίδεται άλλες δυο φορές. Το κάθε μάθημα συνήθως έχει πρώτα γραπτή εξέταση (writing) και στη συνέχεια προφορική εξέταση (oral). Η γραπτή εξέταση είναι τύπου Multiple choice, η δε προφορική συνίσταται σε ορθές απαντήσεις των εξεταζόμενων σε 3 ή 5 ερωτήσεις (presentation).

Περί της 10 Φεβρουαρίου αρχίζει το δεύτερο εξάμηνο (SUMMER SEMESTER) που διαρκεί μέχρι τις 20 ΜΑΪΟΥ. Αμέσως μετά ξεκινούν οι εξετάσεις του Β’ εξαμήνου (SUMMER EXAMS) που ολοκληρώνεται στις 7 ή 10 ΙΟΥΛΙΟΥ. Με την αποφοίτησή τους από την Οδοντιατρική Σχολή οι απόφοιτοι αποκτούν τον τίτλο MDDr-Medical-Dental Doctor (Doctor of Dentistry).


Ιατρικές Ειδικότητες

Ειδικότητες Ιατρών στη Σλοβακία με απόλυτη αναγνώριση σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση

Άμεση έναρξη ειδικότητας χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις στα νοσοκομεία της Μπρατισλάβα
Πλήρης αναγνώριση όλων των ειδικοτήτων στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση τη σχετική Κοινοτική Άδεια
Δυνατότητα εκτέλεσης και μέρους της ειδικότητας στη Σλοβακία

Η ειδίκευση είναι αμειβόμενη, με πλήρη απασχόληση, εφημερίες και ενεργό συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες της εκπαίδευσης νοσοκομειακής μονάδας.

Η Emfasis διατηρεί το προνόμιο της αποκλειστικότητας στη διάθεση θέσεων ειδικότητας σε όλα τα νοσοκομεία της Σλοβακίας. Με τη σύναψη ειδικού συμβολαίου με τον κρατικό φορέα διάθεσης των ειδικοτήτων σε μία βδομάδα μετά της υποβολή της αίτησης η Emfasis εξασφαλίζει τη θέση για τους ενδιαφερόμενους ιατρούς, προκειμένου να εκπονήσουν ολόκληρη ή μέρος της ειδικότητάς τους στις υπερσύγχρονες Νοσοκομειακές Μονάδες της Σλοβακίας.

Η εκπαιδευτική καθοδήγηση των ειδικευόμενων ιατρών γίνεται στην αγγλική γλώσσα, όπως και οι τελικές εξετάσεις τους για την απόκτηση του τίτλου της ειδικότητας.

Ο τίτλος της ειδικότητας έχει Ευρωπαϊκή αναγνωρισιμότητα (European evaluation) και αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, όπως οι τίτλοι της Γερμανίας, της Αγγλίας και των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.


ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Εδώ και τρία χρόνια ξεκίνησε η λειτουργία των ξενόγλωσσων τμημάτων του «SLOVAK UNIVERSITY OF TECHNOLOGY» στην Bratislava. Η προσφερόμενη εκπαίδευση γίνεται στην Αγγλική γλώσσα στις εξής ΣΧΟΛΕΣ :

1. ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
2. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
3. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η εγγραφή των ενδιαφερομένων διενεργείται με υποβολή μιας αιτήσεως στην EMFASIS και στη συνέχεια με την καταβολή των διδάκτρων, που γίνεται στην αρχή του Ακαδημαϊκού έτους, δηλαδή περί τα μέσα Σεπτεμβρίου. Μετά την είσοδο της Σλοβακίας ως ομότιμου μέλους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον ΜΑΙΟ του 2004 τα πτυχία των ανωτέρω Σχολών είναι απολύτως ισότιμα με το αντίστοιχο πτυχίο του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και η αναγνώρισή τους γίνεται αυτόματα.

Σημ. Το πρόγραμμα Σπουδών και κάποιες ειδικές πληροφορίες για τις πολυτεχνικές Σχολές περιλαμβάνονται στο φυλλάδιο Πανεπιστημίου, που μπορείτε να το προμηθευτείτε από την Γραμματεία του ‘EMFASIS FOUNDATION CENTRE‘

Slovak University of Technology
Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
Τμήμα Αρχιτεκτονικής
Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


FacebookYouTubeTwitter