Schools.gr

Πανελλαδικός Οδηγός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Glion_UG_banner_0917_968x250

1560_BKUCG59WRR8QA

ΒΕΛΟΥΔΑΚΗΣ – Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών

Προστέθηκε από admin

0 αξιολογήσεις

  • Αθηνάς 47, Αθήνα 105 54, Ελλάδα

  • Γεωγραφική περιοχή: Αττική - Αθηνα Κέντρο
  • Τηλέφωνο: 210 3221465
  • Fax: 210 3229797
  • Email: [email protected]

Ακολουθήστε:


Ο Μιχάλης Βελουδάκης, ζωγράφος, μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητηρίου, σχεδιαστής μόδας πτυχιούχος της GUERRE-LAVIGNE του Παρισιού και ιδιοκτήτης οίκου Υψηλής Ραπτικής από το 1945, ίδρυσε το 1960 το πρώτο Κέντρο Σπουδών Μόδας στην Ελλάδα.

Όταν ξεκίνησε ο Μιχάλης Βελουδάκης, το 1960, οι μόνες «σχολές μόδας» ήταν τα ατελιέ ραπτικής, όπου οι κοπέλες μάθαιναν την τέχνη δίπλα σε ονομαστές μοδίστρες της εποχής. Οι τάσεις εισάγονταν από το Παρίσι και οι Ελληνίδες κοπίστες τις αντέγραφαν με κάποιες παραλλαγές.

Ο Μιχάλης Βελουδάκης, όμως είχε άλλα όνειρα. Αριστούχος μαθητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών ήξερε το σχέδιο καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια του τέλους της sur mesure εποχής. Οι γυναίκες χρειάζονταν ρούχα απλά, που θα τους επέτρεπαν να πηγαίνουν στη δουλειά χωρίς να χάνουν το στυλ τους.

Ο Μιχάλης Βελουδάκης σκέφτηκε οτι έπρεπε να διοχετεύσει τη δημιουργικότητά του κάπου άλλου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα της σχολής όπου θα μπορούσε να εκπαιδεύσει τα νέα παιδιά στις τάσεις της Μόδας και τις τεχνικές παραγωγής. Οργάνωσε λοιπόν την πρώτη επαγγελματική Σχολή σχεδιασμού και τεχνολογίας του ρούχου και το πρώτο σχολείο Μόδας που εφάρμοσε στην Ελλάδα ένα επαναστατικό για την εποχή εκείνη, εξειδικευμένο πάνω στην ένδυση, πρόγραμμα εκπαίδευσης, φέρνοντας και στην χώρα μας, το άγνωστο μέχρι τότε στην Ελλάδα, επάγγελμα του ΜΟΝΤΕΛΙΣΤ.

Την ιδιαιτερότητα του προγράμματος αναγνώρησε το Υπουργείο Παιδείας & έτσι δημιουργήθηκε η πρώτη «Μέση επαγγελματική Σχολή Μόδας». Αργότερα, λόγω επιβολής από το Υπουργείο Παιδείας ασχέτων & χρονοβόρων μαθημάτων, η σχολή Βελουδάκη μετετράπη σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών. Τώρα, το εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών ΒΕΛΟΥΔΑΚΗ διευθύνεται από τον ΧΡΗΣΤΟ ΒΕΛΟΥΔΑΚΗ – γνωστό & καθιερωμένο σχεδιαστή μόδας, με σπουδές modelistes – stylistes στην ESMOD Παρισίων, BA Clothing Managment στο LONDON COLLEGE OF FASHION & Method, Work and Time Study στο F.I.T. για τη βιομηχανία ετοίμου ενδύματος – και την ΑΝΝΑΜΠΕΛΛΑ ΒΕΛΟΥΔΑΚΗ απόφοιτο του Ε.Ε.Σ. ΒΕΛΟΥΔΑΚΗ με πολύχρονη πείρα και εξειδικευμένες γνώσεις στο σύχγρονο styling, έχει εργασθεί για πολλά έτη σε ελληνικές και ξένες εκδόσεις περιοδικών, σε οργανώσεις FASHION SHOW και έχει εργασθεί για μεγάλο διάστημα σε διάφορες χώρες ως στυλίστας & image maker και ήταν η πρώτη η οποία δημιούργησε το μάθημα του styling στην Ελλάδα στην δεκαετία του ’80 όταν αυτό ήταν ακόμη σχετικά άγνωστο επάγγελμα, είναι εκείνη η οποία τροφοδοτεί την αγορά και τον χώρο της Μόδας με νέα ταλέντα.

Από τότε που ιδρύθηκαν τα Ε.Ε.Σ. ΒΕΛΟΥΔΑΚΗ έχουν περάσει πολλά δημιουργικά χρόνια γεμάτα αξεπέραστες επιτυχίες. Πολλοί επιχείρησαν (και ακόμη προσπαθούν) να μιμηθούν και να αντιγράψουν τη μέθοδο σπουδών που εφαρμόζεται, η πληρότητα και η ποιότητα όμως του προγράμματος αυτού, ο τρόπος διδασκαλίας, οι ειδικά εκπαιδευμένοι καθηγητές, όπως και τα πρωτοφανέρωτα την εποχή εκείνη (άγνωστα και σήμερα σε πολλούς) μαθήματα, έδωσαν στις σπουδές στα εργαστήριά μας μια ποιότητα που είναι δύσκολο να ξεπεραστεί. Αυτό αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από την ολοκληρωτική επικράτηση των σπουδαστών μας στις διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμούς μόδας, όπου σαρώνουν μισό αιώνα, κυριολεκτικά, όλα τα βραβεία, αλλά και πόσο περιζήτητοι γίνονται οι απόφοιτοί μας. Αλλά και από τα πολλά γνωστά πρώτα ονόματα στο χώρο της Μόδας που υπήρξαν μαθητές μας. Απόφοιτοι μας έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις ετοίμων ενδυμάτων Υψηλής Ραπτικής. Άλλοι κατέχουν υπεύθυνες θέσεις σε βιομηχανίες και βιοτεχνίες ενδύσεως και πολλοί έχουν γίνει γνωστοί και καθιερωμένοι σχεδιαστές μόδας ή stylistes μόδας.

 

Δείτε επίσης το video μας

 

 

 

   

 

Αξιολογήστε κι εσείς

Παρακαλώ κάνετε login για να αξιολογήσετε την καταχώρηση αυτή.


© 2000 - 2018 Schools.gr - Development by Georgios Chatzianastasiou.
FacebookYouTubeTwitter